Clicky

 
Transport Online - OM eist vier jaar cel voor brandstichting bij Arriva

OM eist vier jaar cel voor brandstichting bij Arriva

OM eist vier jaar cel voor brandstichting bij Arriva
08-08-2018 11:47 | Algemeen | auteur ANP

BREDA  - Voor het stichten van drie branden bij busbedrijf Arriva in Tilburg is woensdag tegen de verdachte ex-buschauffeur vier jaar celstraf geëist. Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs dat de 29-jarige Tilburger Berry van D. de branden heeft aangestoken. Bovendien heeft hij een motief, aldus de aanklager.

"De acties zijn duidelijk gericht tegen Arriva en de verdachte heeft vanwege zijn ontslag bij het bedrijf een motief’’, aldus de aanklager woensdag.

Arriva werd op 16 september vorig jaar voor het eerst getroffen door brand. In de remise in Tilburg brandden vier bussen uit en raakten er drie beschadigd. Nog geen twee weken daarna werd brand gesticht in een kantoor van het busbedrijf. In november was het weer raak. Toen werd een bus gestolen. Nadat de dader er urenlang in had rondgereden, stak hij hem in brand. De schade door de branden is becijferd op 1,5 miljoen euro.

Van D. werd in februari opgepakt vanwege vele vermoedens over zijn betrokkenheid en omdat hij was herkend op bewakingsbeelden die op tv werden getoond. Bijvoorbeeld onder personeel van Arriva leefde het idee dat hun voormalig collega de branden had aangestoken uit frustratie over zijn ontslag. Na het ontslag raakte de Tilburger aan lager wal en drugsverslaafd.

De verdachte ontkende woensdag opnieuw dat hij de branden heeft aangestoken. De verdenking is volgens hem alleen maar gebaseerd op geruchten. Wraakgevoelens naar Arriva koestert hij niet, vertelde hij. "Ik heb het zelf verprutst. Arriva is een goede werkgever geweest en heeft me kansen gegeven.’’

"Hij is niet op wraak belust. Hij is bij Arriva vertrokken met een wederzijdse overeenkomst’’, voegde zijn advocaat Michel Govers toe. Vanwege onbetrouwbaar bewijs, vroeg hij om vrijspraak.

De rechtbank in Breda doet op 22 augustus uitspraak.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats