Clicky


Verdachte in zedenzaak Rotterdam langer vast

Verdachte in zedenzaak Rotterdam langer vast
08-08-2018 11:42 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De verdachte in de Rotterdamse zedenzaak op de Herman Bavinckstraat blijft 90 dagen langer vast zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbankRotterdam dinsdag besloten.

In de vroege ochtend van zaterdag 21 juli werd een 20-jarige vrouw in Kralingen het slachtoffer van een zedenmisdrijf. Ze raakte daarbij ernstig  gewond en moest met spoed overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie startte onder leiding van het Openbaar Ministerie direct met grootschalig onderzoek, dat leidde tot de aanhouding van een 18-jarige verdachte op dinsdagavond 24 juli. De man zit sindsdien vast op verdenking van poging doodslag en verkrachting.

Hoewel de verdachte vast zit, wordt het onderzoek onverminderd voortgezet. De politie komt nog graag in contact met verschillende getuigen.

Een belangrijk onderdeel van dit onderzoek bestond uit het verzamelen en bekijken van alle camerabeelden in de omgeving. De politie heeft bij de start van het onderzoek aan particulieren en bedrijven in de wijde omgeving van de plaats delict de oproep gedaan om camerabeelden beschikbaar te stellen in het belang van het onderzoek. Aan die oproep werd breed gehoor gegeven, meldt het Openbaar Ministerie. 

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE