Transport Online - Verdachte van witwassen crimineel geld aangehouden

Verdachte van witwassen crimineel geld aangehouden

Verdachte van witwassen crimineel geld aangehouden
08-08-2018 10:31 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De FIOD heeft dinsdag een 60-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden. De man wordt verdacht van het witwassen van crimineel geld. Er zijn doorzoekingen gedaan in zijn woning, een kantoorpand in Zwolle, een garagebox in Krimpen aan den IJssel en twee loodsen in Dongen en Dordrecht. Tijdens de doorzoeking is beslaggelegd op de fysieke en digitale administratie en ruim 19.000 euro aan contanten, meldt de FIOD. 

Na een melding van de politie is de FIOD een onderzoek gestart naar de 60-jarige man. De man heeft vier ondernemingen op zijn naam staan. Uit gegevens van de Belastingdienst blijken deze ondernemingen geen omzet te genereren. Uit bankafschriften van één van de ondernemingen blijkt voor ruim 200.000 euro aan contante stortingen te zijn gedaan. Die bedragen worden direct doorgestort naar andere bedrijven.

Het vermoeden is dat de verdachte een katvanger is die zijn rekening ter beschikking stelt aan derden. De loodsen van de verdachte worden mogelijk door derden gebruikt voor illegale activiteiten. Ook is het vermoeden dat derden gebruik maken van voertuigen die op naam van de verdachte staan. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions