Air France-KLM vervoerde meer passagiers in de maand juli

Air France-KLM vervoerde meer passagiers in de maand juli
08-08-2018 08:44 | Algemeen | auteur ANP

AMSTELVEEN - Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft in juli meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. In de drukke julimaand vlogen 9,8 miljoen mensen met de vliegtuigen van de Frans-Nederlandse combinatie. Dat zijn er 1,7 procent meer dan een jaar eerder.

KLM vervoerde afgelopen maand 3,1 miljoen reizigers, een stijging van 0,7 procent. De totale omzet per gevlogen kilometer steeg 1,2 procent. De capaciteit nam met 1,6 procent toe, waardoor vliegtuigen voor het eerst in vijf maanden tijd in doorsnee minder vol zaten. De daling van de bezettingsgraad was volgens KLM vooral zichtbaar op trans-Atlantische vluchten.

Bij prijsvechter Transavia waren er 1,7 miljoen passagiers, een stijging van 2,7 procent. KLM's zustermaatschappij Air France bracht samen met dochter Hop! 5 miljoen mensen naar hun bestemming, een plus van 2 procent.

Het Franse onderdeel had afgelopen maand minder last van stakingen onder personeel. Vakbonden schortten acties om betere arbeidsvoorwaarden op tot er meer bekend is over de nieuwe bestuursvoorzitter bij moederbedrijf Air France-KLM. Dit zal mogelijk nog wel een aantal weken duren. Evengoed zouden vluchten zijn geannuleerd in de nasleep van eerdere acties en door gebrek aan investeringen.

De vrachtdivisie van Air France-KLM vervoerde in juli 4,6 procent meer goederen in vergelijking met een jaar eerder. Daarbij zaten de ruimen in doorsnee 1,6 procent voller. Bij KLM Cargo was sprake van 2,7 procent meer vrachtvervoer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden