Clicky


FNV slaat alarm over hitte in slachterijen

FNV slaat alarm over hitte in slachterijen
07-08-2018 15:51 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Het is volgens vabond FNV veel te heet in de slachterijen. FNV Voedingsindustrie krijgt steeds meer klachten binnen over het werken in slachterijen. De temperatuur in een slachthuis kan oplopen tot wel 40 graden.

"Het werken in een slachterij is fysiek zwaar werk. We hebben namens verschillende medewerkers klachten over hun werkomstandigheden ingediend bij de Inspectie SZW", aldus John Klijn van FNV Voedingsindustrie: "De werknemers binnen de slachterijen moeten gezond en veilig kunnen werken en dat is nu zeker niet het geval. De FNV wil snel met de werkgevers en de Inspectie SZW om de tafel om te praten over structurele oplossingen!"

Klijn vervolgt: "De werkgevers nemen nu namelijk geen structurele maatregelen om verkoeling te verzorgen voor hun medewerkers. Werknemers mogen wel vaker een pauze nemen, mogen vaker water drinken en er worden soms ijsjes uitgedeeld, maar echte maatregelen, zoals ventilatoren of een airco, worden niet genomen."

Ongeveer 2.000 medewerkers van de slachterijen werken dagelijks in de hitte. In de totale vleessector werken circa 12.000 mensen.