Transport Online - Doodgeschoten man Delft is crimineel Karel Pronk

Doodgeschoten man Delft is crimineel Karel Pronk

Doodgeschoten man Delft is crimineel Karel Pronk
07-08-2018 16:20 | Binnenland | auteur ANP

DELFT - Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in Delft dinsdag, is de Delftse crimineel Karel Pronk. Dat heeft zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers dinsdag bevestigd.

Het schietincident deed zich dinsdagmorgen rond half twaalf voor aan het Kalverbos, bij een koffiehuis. De schutter is nog voortvluchtig.

Pronk ontsnapte tot tweemaal toe met geweld uit een gevangenis, waarbij bewakingspersoneel werd gegijzeld. In 1991 werd hij veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor het uitlokken van de moord op een tuinder in Rijswijk. Het motief voor die moord is duister gebleven.

In 2009 legde de rechter Pronk een celstraf van zes jaar op voor het leiden van een criminele organisatie, wietteelt en het bezit van een wapenarsenaal. Een jaar eerder was Pronk in Spanje gearresteerd omdat hij een lading hasj in zijn auto vervoerde. Pronk zou de laatste jaren veel in Spanje hebben vertoefd.

Kuijpers was jarenlang de advocaat van Pronk. Hij toonde zich geschokt door het nieuws. Volgens de advocaat was Pronk al geruime tijd ,,met pensioen".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions