Clicky

 
Transport Online - Ryanair in België schrapt 104 vluchten

Ryanair in België schrapt 104 vluchten

Ryanair in België schrapt 104 vluchten
07-08-2018 11:43 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Budgetmaatschappij Ryanair schrapt vrijdag 104 vluchten van en naar België, waarvan 82 via het ook bij Nederlandse reizigers populaire Brussels South Charleroi Airport. Dat is het gevolg van een staking van piloten. Een verzoeningspoging van de Ierse onderneming met de vakbonden leverde maandag niets op.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven bij Charleroi treft de staking vrijdag 13.940 passagiers. Het gaat daar om 41 vertrekkende en 41 aankomende vluchten. Ryanair vliegt ook op Zaventem, het nationale vliegveld Brussels Airport bij de Belgische hoofdstad.

Het is al een tijdje onrustig bij Ryanair. Vakbonden in heel Europa liggen op ramkoers met de budgetmaatschappij. Ook Ierse en Zweedse piloten staken vrijdag.

Het conflict draait vooral om de 'cultuur' binnen het bedrijf. De Nederlandse pilotenvakbond VNV keert zich onder meer tegen schijnzelfstandigheid en wil dat vliegers bij ziekte worden doorbetaald. Of de veertig tot vijftig in Nederland werkzame Ryanair-piloten het werk vrijdag eveneens neerleggen, is nog onduidelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden