Clicky

 
Transport Online - RHA: Calais heeft na drie jaar nog steeds geen grip op migranten

RHA: Calais heeft na drie jaar nog steeds geen grip op migranten

RHA: Calais heeft na drie jaar nog steeds geen grip op migranten
07-08-2018 10:03 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS/LONDEN - De Road Haulage Association (RHA), de Britse belangenorganisatie voor het wegvervoer, maakt zich grote zorgen over het feit dat migranten in Calais nog altijd ellende veroorzaken voor vervoerders.

"De laatste berichten over migranten die de Franse politie aanvallen, doen ons nog meer vrezen voor het leven van vrachtwagenchauffeurs die gewoon hun werk willen doen", zei RHA ceo Richard Burnett.

Vorige week vond een incident plaats in de haven van Calais waarbij vier politieagenten werden aangevallen door migranten. Eén agent moest worden opgenomen in het ziekenhuis nadat hij gewond raakte door het extreem harde geweld van de migranten.

Uit de laatste berichten blijkt dat de migranten, die als enige doel de oversteek naar Groot-Brittannië hebben ongeacht het risico, het leven van zowel beveiligingspersoneel als chauffeurs in gevaar blijven brengen.

Volgens de RHA is de beveiliging in Calais uitgegroeid tot een bodemloze put voor de Britse belastingbetaler die al meer dan 150 miljoen pond heeft bijgedragen om de veiligheid in de haven te verbeteren. Maar de extra maatregelen, zoals een kilometer lange muur, hebben slechts een verwaarloosbaar effect gehad.

Concluderend zegt de heer Burnett: "Het is overduidelijk dat de autoriteiten na drie jaar nog steeds geen grip hebben op de situatie, maar we zullen blijven vragen om voldoende middelen bischikbaar te stellen voor die explosieve regio. Groot-Brittannië betaalt een hoge prijs voor een dienst die hij duidelijk niet krijgt. Als dit niet wordt opgelost kan de prijs veel hoger worden: namelijk het leven van een Britse chauffeur."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions