Clicky

 
Transport Online - Hulpdiensten groots uitgerukt voor mogelijk lekkende ketelwagon op Sloelijn [+foto]

Hulpdiensten groots uitgerukt voor mogelijk lekkende ketelwagon op Sloelijn

Hulpdiensten groots uitgerukt voor mogelijk lekkende ketelwagon op Sloelijn [+foto]
06-08-2018 19:35 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie [FE]

ARNEMUIDEN/LEWEDORP - Maandagavond 6 augustus zijn de hulpdiensten groots uitgerukt voor een vermoedelijk lekkende ketelwagon op het goederenspoor naar het Sloegebied. De lekkage werd rond 18:05 uur ontdekt en de brandweer heeft direct een GRIP 1 situatie ingesteld. De reden waarom het GRIP 1 is, is omdat het een spoorlijn is waarover goederentreinen rijden met mogelijk gevaarlijke stoffen. Dan wordt bij een incident automatische GRIP 1 afgekondigd om de coordinatie van het incident zo snel mogelijk op gang te krijgen.

De brandweer heeft de eerste metingen verricht. Deze metingen laten zien dat er geen lekkage is rondom de eerste trein waarover de melding ging. Dit is een lege trein. Uit voorzorg is wel het gebied afgezet en worden verdere metingen gedaan. De tweede trein die er staat werd uit voorzorg stilgezet.

Bewoners van een boerderij direct naast het spoor waar de lege goederentrein stil staat werden gevraagd, uit voorzorg, om hun woning te verlaten.

De brandweer heeft rond 20:30 uur het sein 'veilig' gegeven. Er werd afgeschaald naar GRIP 0. Uit metingen door de brandweer zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. De oorzaak van de melding is vermoedelijk gekomen doordat aan de noordkant van de A58 ter hoogte van het incident mest uitgereden wordt. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden