Clicky


Hulpdiensten groots uitgerukt voor mogelijk lekkende ketelwagon op Sloelijn

Hulpdiensten groots uitgerukt voor mogelijk lekkende ketelwagon op Sloelijn [+foto]
06-08-2018 19:35 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie [FE]

ARNEMUIDEN/LEWEDORP - Maandagavond 6 augustus zijn de hulpdiensten groots uitgerukt voor een vermoedelijk lekkende ketelwagon op het goederenspoor naar het Sloegebied. De lekkage werd rond 18:05 uur ontdekt en de brandweer heeft direct een GRIP 1 situatie ingesteld. De reden waarom het GRIP 1 is, is omdat het een spoorlijn is waarover goederentreinen rijden met mogelijk gevaarlijke stoffen. Dan wordt bij een incident automatische GRIP 1 afgekondigd om de coordinatie van het incident zo snel mogelijk op gang te krijgen.

De brandweer heeft de eerste metingen verricht. Deze metingen laten zien dat er geen lekkage is rondom de eerste trein waarover de melding ging. Dit is een lege trein. Uit voorzorg is wel het gebied afgezet en worden verdere metingen gedaan. De tweede trein die er staat werd uit voorzorg stilgezet.

Bewoners van een boerderij direct naast het spoor waar de lege goederentrein stil staat werden gevraagd, uit voorzorg, om hun woning te verlaten.

De brandweer heeft rond 20:30 uur het sein 'veilig' gegeven. Er werd afgeschaald naar GRIP 0. Uit metingen door de brandweer zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. De oorzaak van de melding is vermoedelijk gekomen doordat aan de noordkant van de A58 ter hoogte van het incident mest uitgereden wordt.