SEGRO Logistics Center Tilburg II opgeleverd

SEGRO Logistics Center Tilburg II opgeleverd
06-08-2018 10:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

TILBURG - SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, kondigt de oplevering aan van SEGRO Logistics Center Tilburg II. SEGRO kocht het pand van ruim 33.000 m2 van DOKVAST BV. Het gebouw is op 1 augustus turnkey opgeleverd.

De toevoeging van dit nieuwe pand aan de portfolio van SEGRO is een directe uiting van de strategie om te groeien op Nederlandse logistieke hotspots. Het warehouse is gelegen op bedrijventerrein Vossenberg tussen de gebouwen SEGRO Logistics Center Tilburg I en III, welke zijn verhuurd aan Nokia en Tesla.

De locatie in Tilburg heeft een aantal grote infrastructurele voordelen. Zo is er een Barge Terminal aanwezig die zorgt voor filevrij transport tussen Rotterdam en Tilburg. Het nieuwe pand ligt zeer nabij deze terminal. Ook biedt de locatie een optimale verbindingen over spoor en weg richting de rest van Nederland, Antwerpen en het Europese achterland, wat de locatie een van de voornaamste logistieke hotspots van Europa maakt.

Tijs Derison, business unit director SEGRO Benelux, over de nieuwe aanwinst in de porfolio: “Als belegger en ontwikkelaar, stellen wij strenge eisen ten aanzien van ons vastgoed om onze portefeuille zo toekomstbestendig mogelijk te maken. Zo krijgt duurzaamheid veel aandacht. Door het gebruik van innovatieve specificaties zoals zonnepanelen, LED-verlichting en oplaadpunten voor elektrische auto’s krijgt het gebouw een BREEAM Outstanding-certificaat.” Derison benadrukt ook de goede samenwerking met DOKVAST: “De filosofie van DOKVAST ten aanzien van gebouwkwaliteit en innovatie ligt geheel in lijn met de toekomstvisie van SEGRO. Daarbij konden zij voorzien in onze wens uit te breiden in Tilburg. We hebben op dit project daarom zeer voorspoedig kunnen samenwerken.”

Jos Klanderman, Managing Director DOKVAST BV, voegt daaraan toe: “Wij zijn blij dat we dit project hebben kunnen realiseren voor SEGRO. De combinatie van elementen als duurzaamheid, innovatie en kwaliteit maken dit pand voor ons een ontwikkeling die past in onze strategie. Qua innovatie wordt er in SEGRO Logistics Center Tilburg bijvoorbeeld gebruik gemaakt van DOCC CONTROL, een slim onderhoudsplatform dat gebruikt maakt van de IoT (Internet of Things). Deze technologie houdt gebouwen en mensen verbonden, waardoor er een optimale gebruiks- en onderhoudssituatie wordt gecreëerd voor de huurder.”

Voor SEGRO is de aankoop van SEGRO Logistics Center Tilburg II een volgende stap in de voorziene groei die de vastgoedontwikkelaar doormaakt in de Benelux. Momenteel wordt de tweede fase van SEGRO Park Amsterdam Airportafgerond, de units LU 1 t/m 6, en zal binnenkort worden gestart met LC 2 en 3 van elk ca. 10.000 m2. Ook zal SEGRO binnenkort starten met de ontwikkeling van een nieuw logistiek complex van ca. 45.000 vierkante meter op het onlangs aangekochte perceel op bedrijventerrein De Blakt in Venray.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden