Mathieu van der Poel gaat door bij Corendon-Circus

Mathieu van der Poel gaat door bij Corendon-Circus
06-08-2018 09:52 | Sport | auteur ANP

HERENTALS - De toekomst van Mathieu van der Poel ligt bij de Belgische ploeg Corendon-Circus. De veelzijdige wielrenner staat op het punt zijn contract opnieuw te verlengen, bevestigde vader Adrie van der Poel naar aanleiding van een bericht in Het Nieuwsblad. "De gesprekken lopen al een tijdje en Mathieu voelt zich op zijn plek bij Corendon-Circus, waar hij echt als kopman kan fungeren'', zegt Van der Poel senior.

Eind vorig jaar verlengde Mathieu van der Poel ook al zijn contract bij de ploeg van de Belgische broers Philip en Christoph Roodhooft. De 23-jarige Nederlander, die het veldrijden inmiddels combineert met mountainbiken én ook op de weg actief is, ligt daardoor tot eind 2020 vast bij Corendon-Circus. Daar komen in het nieuwe contract wat jaren bij.

Van der Poel behoort al een paar jaar tot de wereldtop in het veldrijden. Bij zijn WK-debuut tussen de senioren in 2015 veroverde hij direct de wereldtitel. De Nederlander krijgt bij de Belgische ploeg de kans zich ook op andere disciplines te bewijzen. Van der Poel veroverde dit jaar niet alleen de Nederlandse titel in het veld, maar ook op de weg en op de mountainbike. Bij de EK in Glasgow is hij deze week actief op de mountainbike en in de wegwedstrijd.

Met zijn opvallende prestaties trok Van der Poel de aandacht van heel wat ploegen uit de UCI WorldTour. Hij blijft Corendon-Circus echter trouw, ook omdat die ploeg bezig is een zogeheten procontinentale licentie te verkrijgen, waardoor Van der Poel vanaf komend seizoen kan meedoen aan grotere wedstrijden op de weg.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,465

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden