Clicky

 
Transport Online - Spannende week voor passagiers Ryanair

Spannende week voor passagiers Ryanair

Spannende week voor passagiers Ryanair
05-08-2018 19:35 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DUBLIN - Voor passagiers die deze week met Ryanair vliegen word het een spannende week. De Nederlandse piloten van de Ierse luchtvaartmaatschappij hebben Ryanair tot dinsdag de tijd gegeven om met een beter loonbod te komen. Gebeurt dat niet, dan gaan ze staken.

Wanneer een eventuele werkonderbreking plaats zou vinden, daar wil pilotenvakbond VNV nog niet over speculeren. Maar het lijkt voor de hand te liggen dat de Nederlandse piloten aansluiten bij hun Ierse, Zweedse en Belgische collega's die op vrijdag het werk neerleggen. Ook de Duitse piloten sluiten zich daar waarschijnlijk bij aan. Als de Nederlandse piloten daadwerkelijk gaan staken, geven ze dat zeker twaalf uur, maar liefst zelfs 24 uur van tevoren aan.

Ryanair staat al langer onder druk van vakbonden. Eind vorig jaar besloot de prijsvechter de bonden voor het eerst officieel te erkennen. Sindsdien is de druk verder toegenomen. Ierse piloten legden al een aantal keer het werk neer. Ook het cabinepersoneel in België, Italië, Spanje en Portugal staakte eind vorige maand al eens waar toen ook al Nederlandse reizigers door getroffen worden. De gecoördineerde staking van komende week dreigt veel meer overlast te veroorzaken.

Ryanair-topman Michael O'Leary dreigde zijn personeel al verschillende keren dat hij banen naar Polen zou verplaatsen en voegde de daad ook al bij het woord. Het Ierse bedrijf begint nu toch in te binden. In het dispuut met de Ierse piloten stelt Ryanair bemiddeling door een tussenpersoon voor.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions