Clicky


Meerdere doden na crash met Junkers Ju-52

Meerdere doden na crash met Junkers Ju-52
04-08-2018 23:52 | Ongevallen | auteur ANP/RTR

ZÜRICH - [update 15:00 uur] Alle twintig inzittenden van een historisch vliegtuigje dat zaterdagavond in Zwitserland neerstortte zijn omgekomen. Dat heeft de politie laten weten. De slachtoffers zijn zeventien Zwitsers en drie leden van een Oostenrijks gezin.

Het vliegtuig stortte zaterdag omstreeks 17.00 uur neer op de westelijke flank van de berg Piz Segnas, niet ver van de grens met Liechtenstein op 2540 meter hoogte. Na de crash kwam een grote reddingsoperatie op gang, waarbij onder meer vijf helikopters werden ingezet. Het neergestorte toestel is een Junkers Ju-52, een in Duitsland gebouwd driemotorig vliegtuig waarvan het eerste exemplaar vloog in 1932.

Eerder zaterdag stortte ten zuiden van Luzern, bij de Rängg bergpas, een klein privévliegtuig neer. Geen van de inzittenden, een gezin met twee kleine kinderen, overleefde het ongeluk. Op de plaats van de crash brak brand uit. Het felle vuur moest eerst vanuit de lucht door helikopters worden geblust, voordat hulpverleners ter plaatse konden komen.