Clicky

 
Transport Online - Drukste dag op Franse snelwegen

Drukste dag op Franse snelwegen

Drukste dag op Franse snelwegen
04-08-2018 09:49 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Wie zaterdag door Frankrijk rijdt, ontkomt bijna niet aan files. Het is de drukste verkeersdag van het jaar, beter bekend als Zwarte Zaterdag. De ANWB verwacht overvolle wegen op de belangrijke noord-zuidroutes.

De grootste knelpunten zijn de A6/A7 door de Rhônevallei, de A10 tussen Parijs en Tours en verderop richting Bordeaux. Ook rekent de ANWB op een lange wachttijd bij de Mont Blanctunnel in de N205 op de grens met Italië.

De toeristenbond adviseert om zaterdag pas na 10.00 uur uit Nederland te vertrekken om hiermee de grootste drukte te vermijden. "Nog beter is het om pas op zondag op weg te gaan. Via een alternatieve route door Frankrijk naar het zuiden (de A20, de A71) helpt ook", aldus de ANWB.

Ook in andere Europese landen wordt het druk. In Duitsland vooral op de wegen rond Stuttgart, Neurenberg en München. Geduld is een schone zaak voor automobilisten in Oostenrijk. Daar kan het vastlopen op de Fernpasroute (B179) in Tirol en op de A10 Salzburg-Villach.

In Zwitserland vormt de St. Gotthardtunnel (A2) de belangrijkste flessenhals. De grootste drukte in Italië wordt verwacht op de A14 bij Bologna naar het zuiden, de A22 bij Trento, de wegen rond de Noord-Italiaanse meren en richting Middellandse- en Adriatische kust.

In eigen land moeten terugkerende vakantiegangers rekening houden met de afsluiting van de A12/A50 bij Arnhem richting het westen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions