Clicky

 
Transport Online - Goederenvervoer per spoor vorig jaar verder toegenomen

Goederenvervoer per spoor vorig jaar verder toegenomen

Goederenvervoer per spoor vorig jaar verder toegenomen
03-08-2018 00:24 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Het goederenvervoer per spoor van en naar Nederland is vorig jaar verder toegenomen. Er werd 41 miljoen ton aan goederen vervoerd, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), tegenover 37 miljoen ton een jaar eerder. Van de goederen had ruim 93 procent een buitenlandse laad- of losplaats.

De stijging van het spoorvervoer wordt veroorzaakt door de toename van zowel de doorvoer als de aanvoer van goederen met een buitenlandse herkomst. In tien jaar tijd is het aandeel doorvoer verdubbeld naar 8 procent van het totaal. Aanvoer steeg in die periode van 22 procent naar 25 procent.

De stroom goederen die vanuit Nederland naar het buitenland wordt vervoerd via het spoor stabiliseerde in die periode op krap 25 miljoen ton. Het binnenlandse spoorvervoer daalde in tien jaar tijd van ruim 5,5 miljoen ton goederen in 2007, naar ruim 2,7 miljoen ton in 2017.

Duitsland blijft het belangrijkste handelsland voor goederenvervoer per spoor. Driekwart van de goederen gaat naar Duitsland terwijl andersom 49 procent van de aanvoer in het buurland wordt geladen. Op ruime afstand volgen Italië, België, Oostenrijk en Polen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions