Clicky

 Ryanair vervoerde meer passagiers ondanks actie

Ryanair vervoerde meer passagiers ondanks actie
02-08-2018 14:09 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DUBLIN - Ryanair heeft in de eerste volle zomermaand van dit jaar naar eigen zeggen meer passagiers vervoerd in vergelijking met juli 2017. Dit ondanks het negatieve effect van stakingen door werknemers van de luchtvaartmaatschappij en door acties bij de luchtverkeersleiding in verschillende Europese landen.

De Ierse prijsvechter verwelkomde in juli 13,1 miljoen reizigers aan boord van zijn vliegtuigen. Dit betekende een stijging van 4 procent op jaarbasis. De vliegtuigen zaten met een gemiddelde bezettingsgraad van 97 procent even vol als een jaar eerder. Tot en met juli steeg het aantal passagiers voor Ryanair met 7 procent tot 133,5 miljoen reizigers.

Personeel van Ryanair in verschillende Europese landen legden meermaals het werk neer om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Al met al zorgden de acties en slecht weer er voor dat er afgelopen maand meer dan duizend Ryanair-vluchten uitvielen. Daarvan waren bijna 200.000 reizigers de dupe. Een jaar eerder was sprake van 23 vluchten die om uiteenlopende redenen werden geannuleerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats