Clicky


Ondergrondse hennepkwekerij gevonden in Heesch

Ondergrondse hennepkwekerij gevonden in Heesch
01-08-2018 14:05 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

HEESCH - Agenten hebben woensdagochtend in een bosgebied bij een woonwagenkamp in Heesch een ondergrondse hennepkwekerij ontdekt. De zaak kwam aan het rollen na een anonieme tip, meldt de politie.

In de tip werd gesproken over een ondergrondse hennepkwekerij bij het woonwagenkamp aan de Bruijstenhof. Verder onderzoek door de politie leidde vandaag tot actie. In eerste instantie werd niets gevonden, behalve een leeg hok dat was ingericht als hennepkwekerij. 

Door een stroomkabel te volgen kwamen agenten uit bij een bosperceel vlakbij het kamp. Verscholen onder bladeren en takken stuitten ze op een luik van een ondergrondse kwekerij. Er stond een aantal planten in de ruimte. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Eerst wordt verder onderzoek gedaan. Specialisten van de politie stellen bijvoorbeeld sporen uit de kwekerij veilig. Ook werd vastgesteld dat illegaal stroom werd afgenomen.

Vaker anonieme meldingen

Anonieme meldingen leiden vaker tot dit soort ontdekkingen. Via Meld Misdaad Anoniem kreeg de politie Oost-Brabant in 2017 ruim 1300 meldingen, waarvan de meeste te maken hadden met soft- en harddrugs.