Bestuurder veroordeeld voor dodelijk ongeval in Duinrell

Bestuurder veroordeeld voor dodelijk ongeval in Duinrell
01-08-2018 13:54 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De Haagse rechtbank veroordeelt een 29-jarige Sloveense man tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 2,5 jaar voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Duinrell in Wassenaar. Bij dit ongeval kwamen twee van zijn landgenoten om het leven. Naast de celstraf krijgt de man een  onvoorwaardelijke rijontzegging van 4 jaren.

De man veroorzaakte in de nacht van 11 februari 2018 een ongeval met zijn auto, waarin nog twee andere personen zaten. De auto is van de weg geraakt en in het water beland. De man had op dat moment meer dan driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. De man kon zich niets van het ongeval herinneren. Volgens de rechtbank is het bewezen dat hij de bestuurder was.

De rechtbank merkt in haar vonnis op dat de man onaanvaardbare risico’s heeft genomen. Door zeer onvoorzichtig en onoplettend te rijden heeft dit ongeval kunnen gebeuren en zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen. Als strafverzwarende omstandigheid geldt nog dat de man ondanks verschillende waarschuwingen is blijven doorrijden.

De man moet aan de nabestaanden van de slachtoffers schadevergoedingen van in totaal ruim 8000 euro betalen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden