Clicky

 
Transport Online - FIOD vindt 15.000 euro in bloempot

FIOD vindt 15.000 euro in bloempot

FIOD vindt 15.000 euro in bloempot
01-08-2018 12:13 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De FIOD heeft dinsdag 31 juli twee verdachten aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen. Twee woningen en een bedrijfsruimte zijn doorzocht. Hierbij werd onder andere beslag gelegd op ruim vijftienduizend euro contant geld dat verstopt was in een bloempot. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Het onderzoek richt zich op een 69-jarige man en een 56-jarige vrouw uit Rotterdam die allebei zijn aangehouden. De verdenking is dat zij crimineel verdiende gelden hebben witgewassen via de aan- en verkoop van onroerend goed. De inkomsten die zij opgeven bij de Belastingdienst zijn niet toereikend om onroerend goed aan te schaffen.

De FIOD deed doorzoekingen in woningen in Rotterdam en Nieuwerkerk a/d IJssel en een opslagruimte in Rotterdam. Naast het geld is beslag gelegd op een woning, een horloge, een exclusieve televisie en fysieke en digitale administratie.

Defensie verleende bijstand met een gespecialiseerd zoekteam. Deze zoekteams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, of ruimtes met weinig of geen licht en ook in onveilige situaties. De zoekspecialisten gebruiken hun zintuigen om veranderingen in de omgeving te ontdekken en ook maken ze gebruik van geavanceerde middelen als een grondradar. Ook kan het zoekteam met speciale apparatuur verborgen ruimtes ontdekken. Politie en justitie doen vaak een beroep op de zoekteams van Defensie.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden