Transport Online - Trump doet schepje bovenop handelsdreigement

Trump doet schepje bovenop handelsdreigement

Trump doet schepje bovenop handelsdreigement
01-08-2018 12:08 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG/RTR

WASHINGTON - Amerikaanse regering is van plan de handelsoorlog met China verder op de spits te drijven. De regering-Trump wil importheffingen van 25 procent invoeren voor Chinese goederen ter waarde van in totaal 200 miljard dollar, zeggen ingewijden. Eerder dreigde president Donald Trump nog met invoerheffingen van 10 procent op dezelfde hoeveelheid producten.

Mogelijk maakt het Witte Huis de heffingen deze week al bekend, stelt de bron. Die importbelastingen zouden gelden voor producten variërend van voedsel tot autobanden, fietsen en cosmetica.

China liet weten dat "tegenmaatregelen onvermijdelijk zijn'' als het Amerikaanse dreigement bewaarheid wordt. "De druk en chantage van de Verenigde Staten zullen geen effect hebben'', verklaarde het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De twee economische grootmachten leken eerder deze week nog toe te werken naar een hervatting van officiële onderhandelingen over hun handelspolitiek. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en de Chinese vicepremier Liu He zouden daar informele gesprekken over hebben gevoerd.

Washington bereidt zich ook voor op de invoering van nieuwe heffingen op 16 miljard euro aan Chinese goederen, als uitbreiding van een heffingenpakket op 34 miljard aan producten dat begin juli van kracht werd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,896
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen