Clicky

 
Transport Online - Maleisisch onderzoek naar dood model Ivana Smit

Maleisisch onderzoek naar dood model Ivana Smit

Maleisisch onderzoek naar dood model Ivana Smit
01-08-2018 10:42 | Buitenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De Maleisische autoriteiten onderzoeken vanaf volgende week woensdag of de dood van het Nederlandse model Ivana Smit toch geen ongeluk was. Tijdens acht zittingsdagen van het zogeheten Coroners Court moet de rechter bepalen wat de oorzaak is geweest van de dood van het achttienjarige model eind vorig jaar en of er verdachte omstandigheden waren.

Het gaat om een speciale procedure binnen het Maleisische rechtssysteem. Daarin wordt gekeken hoe Smit is gestorven en of er mogelijk iemand strafrechtelijk betrokken is bij haar dood.

De familie gelooft niet dat de vrouw door een ongeval om het leven is gekomen. Smit overleed op 7 december vorig jaar na een val van een balkon in de hoofdstad Kuala Lumpur. Ze was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar. Op haar lichaam is letsel aangetroffen dat ze mogelijk al voor de val had opgelopen. Ook zijn er sporen van drugs in haar lichaam gevonden.

De ouders en grootouders van Smit worden opgeroepen voor de zittingen in Maleisië. Mogelijk gaat haar vader of moeder, samen met een oom. Zij worden ter plaatse door een Maleisische advocaat bijgestaan, laat hun advocaat in Nederland, Sébas Diekstra, weten. De zittingen duren tot en met 24 augustus.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur de zaak nauwgezet volgt. "We hebben contact met de familie en begeleiden ze als ze in Maleisië zijn", aldus de woordvoerder. Een medewerker van de ambassade is volgens hem bij een deel van de zittingen aanwezig, sowieso de eerste dag.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie is ook bezig met een oriënterend onderzoek. Of er daadwerkelijk een strafrechtelijk onderzoek gaat komen, valt nu nog niet te zeggen aldus een woordvoerder van het OM.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions