Transport Online - Vliegtuig in Mexico met 100 mensen neergestort [+foto's]

Vliegtuig in Mexico met 100 mensen neergestort

Vliegtuig in Mexico met 100 mensen neergestort [+foto's]
01-08-2018 00:12 | Ongevallen | auteur ANP

MEXICO-STAD - In Mexico is een passagiersvliegtuig met 97 passagiers en vier bemanningsleden aan boord neergestort. Het toestel is gecrasht in de noordelijke deelstaat Durango. Dat gebeurde volgens de gouverneur vlak na het opstijgen van het vliegveld Guadalupe Victoria International Airport. Er zijn geen doden.

Ongeveer 85 mensen raakten gewond, van wie er 37 naar het ziekenhuis zijn gebracht, melden de Mexicaanse autoriteiten. Twee zijn er ernstig aan toe. De meeste mensen konden zelf het vliegtuig verlaten dat deels vlam vatte door de crash.

De Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Aeroméxico bevestigt op Twitter dat het om een van haar toestellen gaat. Het betreft een vliegtuig van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer. Het toestel was op weg naar Mexico-Stad. Vlak na het opstijgen stortte het neer, op zo'n 10 kilometer afstand van het vliegveld.

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. Vanwege het weer wilde de piloot mogelijk de start op het laatste moment afbreken. Het had volgens de gouverneur geregend en er was een storm op komst.

Televisiebeelden tonen een vliegtuig dat in een veld ligt. Zwarte rookwolken stijgen van het toestel op.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions