FNV-stemming cao streekvervoer moet over

FNV-stemming cao streekvervoer moet over
31-07-2018 19:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Pas begin september wordt bekend hoe de FNV-leden hebben gestemd over het principeakkoord voor een nieuwe cao in het streekvervoer. De stemming onder FNV-leden moet over worden gedaan omdat er iets is fout gegaan bij het versturen van de brieven en mails en niet alle leden de uitnodiging om te stemmen hebben gekregen, meldt de FNV.

Er wordt nog uitgezocht wat er precies is misgegaan, maar intussen moet iedereen wel de kans krijgen te stemmen, aldus Brigitta Paas, bestuurder FNV Streekvervoer. De 8000 FNV-leden krijgen nu allemaal een stembiljet met een antwoordenvelop in de brievenbus en ze kunnen tot 30 augustus hun stem uitbrengen. Eerder zouden de FNV’ers dat tot 2 augustus kunnen doen. De uitslag wordt 6 september bekend, aan het einde van de dag.

In het streekvervoer werd eerder dit jaar herhaaldelijk gestaakt. De bonden eisten een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en meer (plas)pauzes. De cao voor het streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden