Clicky


 


Weer roep om bijvoeren Oostvaardersplassen

Weer roep om bijvoeren Oostvaardersplassen
31-07-2018 13:44 | Binnenland | auteur ANP

LELYSTAD - De discussie over het bijvoeren van wild in de Oostvaardersplassen (OVP) laait weer op. Actievoerders maken zich nu zorgen over de conditie van de ongeveer 150 heckrunderen in het natuurgebied. Zij willen dat de provincie Flevoland Staatsbosbeheer opdraagt de runderen direct bij te voeren.

Sociale media exploderen sinds er in het weekeinde foto's op Facebook verschenen van uitgemergelde runderen. Verschillende actiegroepen dreigen zelf weer te gaan voeren in het natuurgebied, net zoals deze winter gebeurde. De fracties van 50Plus en PVV in Flevoland eisen onmiddellijk maatregelen.

Volgens de provincie en Staatsbosbeheer is bijvoeren niet nodig. "Er is voldoende eten en drinken in het gebied. De conditie van de runderen is matig, omdat deze dieren veel tijd nodig hebben om bij te komen van de ontberingen van de winter. En een wild rund ziet er nou eenmaal anders uit dat een melk- of vleeskoe'', aldus een woordvoerster van Staatsbosbeheer.

Verantwoordelijk gedeputeerde Harold Hofstra gaat dinsdagmiddag met Statenleden op excursie in het gebied om ze te laten zien dat geen sprake is van een noodstoestand.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats