Transport Online - Slachtoffers explosie Arnhem overleden

Slachtoffers explosie Arnhem overleden

Slachtoffers explosie Arnhem overleden
31-07-2018 12:20 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - Twee mensen die maandag zwaargewond waren geraakt door een explosie en een brand in een flat in Arnhem, zijn overleden aan hun verwondingen. De derde gewonde, een man, ligt gewond in een ziekenhuis. Hij was na de brand weggerend en werd dinsdagochtend vroeg gevonden. De politie had een helikopter, speurhonden en een boot ingezet om hem te zoeken.

De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers. De explosie was iets na 21.00 uur aan de Daphnestraat in het zuiden van Arnhem. Buren zetten één van de slachtoffers onder de douche, een ander rende een sloot in. Ze werden met zware brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. Daar bezweken ze aan hun verwondingen. Dinsdag rond 05.30 uur werd een eindje verderop het derde slachtoffer gevonden.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend, maar de politie spreekt wel van verdachte omstandigheden. Zo vonden rechercheurs sporen van "drugsgerelateerde zaken''. Bewoners van het flatgebouw hebben de laatste tijd in toenemende mate geklaagd over overlast en mogelijke drugscriminaliteit. Dat bleek dinsdagmiddag op een bijeenkomst voor de omwonenden, georganiseerd door de woningbouwvereniging. Er zouden ook meldingen zijn gedaan bij de politie.

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem wil precies weten welke meldingen zijn gedaan en wat daarmee is gebeurd, zegt zijn woordvoerder. Vorige week nog sloot hij een flat waar drugs werden geproduceerd, omdat hij dat "onacceptabel'' vindt. Of er in de flat aan de Daphnestraat ook sprake was van drugsproductie wil de politie nog niet zeggen. Marcouch is "geschrokken en bezorgd'' over wat er maandagavond is gebeurd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen