Transport Online - Renault Trucks showt nieuwe Z.E.-gamma op IAA 2018

Renault Trucks showt nieuwe Z.E.-gamma op IAA 2018

Renault Trucks showt nieuwe Z.E.-gamma op IAA 2018
31-07-2018 10:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HANNOVER - Renault Trucks zal zijn nieuwe volledig elektrische Z.E.-gamma exclusief voorstellen op de komende IAA van Hannover van 20 tot 27 september 2018. Op zijn stand van 1.700 m² stelt de Franse constructeur ook de voertuigen van zijn Euro 6-gamma tentoon, evenals zijn nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten.

Op de 67ste IAA, die van 20 tot 27 september 2018 plaatsvindt in het Duitse Hannover, stelt Renault Trucks (Hall 17 Stand 21) zeven voertuigen tentoon.

De stand van Renault Trucks is voor een groot deel gewijd aan de elektrische mobiliteit, want de Franse constructeur stelt er de voertuigen van zijn Z.E.-gamma voor.

Als pionier van de elektrische mobiliteit kondigde Renault Trucks onlangs de lancering van zijn tweede generatie zuiver elektrische vrachtwagens aan. Die modellen voor stadsgebruik kunnen bezoekers van de IAA 2018 exclusief ontdekken op de stand van Renault Trucks want de constructeur presenteert er een Master Z.E. en een D Wide Z.E. met vuilniswagenopbouw.

Hoewel Renault Trucks er al in een vroeg stadium van overtuigd was dat elektrische mobiliteit de ideale manier is om problemen met de luchtkwaliteit en geluidsoverlast in steden aan te pakken, meent de Franse constructeur dat diesel nog jarenlang de dominante energiebron voor langeafstandstransport zal blijven. Daarom zet Renault Trucks zijn onderzoek voort om de energie-efficiëntie van dieselvrachtwagens te verbeteren en onthult het merk op de IAA-beurs meer details over zijn onderzoeksproject FALCON (Flexible & Aerodynamic truck for Low CONsumption).

Autosportliefhebbers kunnen op de Renault Trucks-stand ook de allernieuwste editie van de T High Renault Sport Racing ontdekken, waarvan in september 2018 slechts 100 exemplaren zullen worden verkocht. Dit sportief uitziende voertuig is uitgevoerd in de kleur Sirius Geel, de iconische tint van de Formule 1-bolides van Renault Sport Racing, en met het zwart-geel geblokte motief dat de Renault Sport-modellen hun grafische identiteit geeft.

Liefhebbers van sterke sensaties kunnen tot slot een rally-ervaring opdoen aan het stuur van een Renault Trucks K, dankzij twee nieuwe rijsimulatoren, uitgerust met "virtual reality"-helmen en zetels op vijzels.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions