Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagen lekt gevaarlijke stof op industrieterrein Tilburg [+foto]

Vrachtwagen lekt gevaarlijke stof op industrieterrein Tilburg

 Vrachtwagen lekt gevaarlijke stof op industrieterrein Tilburg [+foto]
30-07-2018 19:04 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie [FE]

TILBURG - [update di. 10:29 uur] Maandagmiddag omstreeks 17:00 uur is er een lekkage ontstaan van gevaarlijke stoffen in een vrachtwagen. Een vrachtwagen was aan het lossen bij Panhuijsen Verpakkingen aan de Boogschutterstraat op industrieterrein Loven in Tilburg.

Door onbekende redenen raakte een IBC container met gevaarlijke stoffen lek. De brandweer is bezig het lek te dichten. Er zijn vijf brandweerwagens ter plaatse. Ook komt er een speciaal bedrijf ter plaatse om de gevaarlijke stof op te ruimen en af te voeren.

Kuipers Logistics meldt later op de avond dat het ongeval gebeurd is tijdens het lossen. Een magazijnmedewerker zou met de lepels van de heftruck een IBC tank beschadigd hebben. De IBC tank was bedoelt voor een ander adres.

De inhoud van de tank bevatte een brandbare vloeistof daarom is de brandweer ingeschakeld. "Niet omdat er direct gevaar voor brand was, maar juist om adequaat en met verstand van zaken te handelen om een eventuele calamiteit te voorkomen", aldus Kuipers Logistics.

"Met de inzet van de Brandweer Midden- en West-Brabant en andere bedrijven is de vloeistof opgeruimd. De resterende vloeistof is overgepompt in een lege tank, waarna de chauffeur zijn weg kon vervolgen. Er was gelukkig geen sprake van persoonlijk letsel. Onze dank gaat uit naar de brandweer en overige mensen en bedrijven die geholpen hebben bij dit incident", besluit Kuipers Logistics haar verklaring.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden