Transport Online - Duitser gearresteerd na wilde achtervolging

Duitser gearresteerd na wilde achtervolging

Duitser gearresteerd na wilde achtervolging
30-07-2018 17:40 | Binnenland | auteur ANP

KESTEREN - De politie heeft na een wilde achtervolging een 32-jarige man uit Duitsland aangehouden in de buurt van het Gelderse Kesteren. Omdat hij tijdens zijn vlucht sommige stukken tegen het verkeer in reed, heeft hij andere automobilisten in gevaar gebracht. Ook beschadigde hij meerdere voertuigen.

Zijn vlucht begon maandagochtend vroeg, kort nadat hij op de Prins Willem-Alexanderbrug nabij Beneden-Leeuwen een andere auto had aangereden. Het slachtoffer wilde de man hierop aanspreken toen ze na het incident voor verkeerslichten stonden. Maar de Duitser gaf gas en ging ervandoor. Daarbij reed hij de rechter buitenspiegels van twee auto's voor hem eraf.

Het slachtoffer zette de achtervolging in en waarschuwde de politie. Die nam de achtervolging over. Bij zijn vlucht over de A15 richting Nijmegen nam hij op enig moment een afrit en keerde op de weg, waardoor hij een tijdje tegen het verkeer in reed. Daarbij wist hij tegemoetkomende bestuurders ternauwernood te ontwijken. Later kwam hij weer op het goede wegdeel doordat hij door de middenberm reed.

Bij zijn aanhouding ter hoogte van Kesteren raakten twee politievoertuigen beschadigd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions