Transport Online - Poolse vrachtwagenchauffeur rijdt met vrachtwagen over benen collega heen

Poolse vrachtwagenchauffeur rijdt met vrachtwagen over benen collega heen

Poolse vrachtwagenchauffeur rijdt met vrachtwagen over benen collega heen
30-07-2018 17:06 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

FRIEDBERG - Zaterdagavond 28 juli rond 21:00 uur vond er een incident plaats op parkeerplaats Kirchholz in het Duitse Friedberg. De politie ontving een melding over een chauffeur die aan beide benen zwaargewond zou zijn geraakt. Eenmaal ter plaatse werd door de politie een 58-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur hevig bloedend op de grond voor een trekker met oplegger gevonden. De man had duidelijk dringend hulp nodig.

De gewonde man raakte gewond aan beide benen en andere vrachtwagenchauffeurs hadden inmiddels zijn benen afgebonden om het bloeden te stoppen. Het kennelijk dronken slachtoffer verkeerde in een shock en werd met een ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Een bandenspoor van de trekker met oplegger suggereerde dat de gewonde man overreden was. Daarnaast werden bloedsporen gevonden op de oplegger. De chauffeur van de trekker met oplegger was een 47-jarige landgenoot van het slachtoffer.

Een getuige vertelde dat het hier om een verkeersongeval ging. De chauffeur van de trekker met oplegger heeft waarschijnlijk bij het verplaatsen van zijn voertuig de 58-jarige man over het hoofd gezien. De man zat in een stoeltje tussen twee geparkeerde vrachtwagens in.

Een alcoholtest wees uit dat beide chauffeurs dronken waren op het moment van het ongeval. Omdat de verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats in Duitsland heeft moest hij op gezag van de officier van justitie een boete betalen.

Om te ontnuchteren werd de 47-jarige meegenomen naar het politiebureau en kon hij zijn rijbewijs inleveren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen