Clicky

 
Transport Online - Eind goed, al goed voor Mammoet Rallysport in Silk Way Rally

Eind goed, al goed voor Mammoet Rallysport in Silk Way Rally

Eind goed, al goed voor Mammoet Rallysport in Silk Way Rally
27-07-2018 13:24 | Etappes | auteur Redactie [FE]

MOSKOU - "Eind goed, al goed", zo reageerde een duidelijk opgeluchte Martin van den Brink na afloop van de zevende etappe in de Silk Way Rally. De Harskamper reed in de slotrit van de rally in Rusland ‘het vuur uit de sloffen’ en werd op een passende wijze beloond. Mammoet Rallysport keert met een overwinning op zak terug uit Rusland.

"We hebben alles gegeven vandaag. We kregen het echt niet cadeau. De mannen van Kamaz wilden heel graag de laatste etappe in de Silk Way Rally winnen. Voor de Russen was het een prestige zaak. Vooral Eduard Nikolaev was erg gebrand op de dagwinst. Hij is de ‘grote man’ bij Kamaz, maar had nog geen etappe gewonnen."

Russisch feestje verpest

Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink verstierden het gewenste Russische feestje. Dakar-winnaar Nikolaev moest bijna twee minuten prijsgeven op de ontketende formatie uit Harskamp. "We zijn als laatste gestart. Hebben heel veel buggy’s en auto’s in moeten halen. We hadden de snelheid direct te pakken. We vlogen over het parcours. Ik ben heel erg blij dat het ons toch gelukt is om de Russen in eigen huis te kloppen. Onder moeilijke omstandigheden waren wij vandaag gewoon de sterksten. Dat geeft een goed gevoel voor de toekomst."

De 48-jarige rallyrijder kreeg de afgelopen week meerdere tegenslagen te verwerken. "Het blijft moeilijk en frustrerend als je weet dat je er alles aan gedaan hebt en het komt er niet uit. We weten de oorzaak van onze problemen. We gaan nu met een goed gevoel terug naar huis. We hebben voldoende huiswerk voor de mensen van MKR in Tsjechië."

"Er is geen fout gemaakt"

Martin van den Brink toonde op de laatste dag van Silk Way Rally zijn goede vorm. Zijn co-piloten Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink onderstreepten vanmiddag nog maar eens de gevoelens die de mannen van Mammoet Rallysport in de greep heeft. "We hebben echt heel goed gereden. Er is geen fout gemaakt en niets is er kapot gegaan dat werd veroorzaakt door een foutje tijdens het rijden. Het ging gewoon heel erg goed deze week wat betreft het rijden", zo lieten Wouter en Mitchel na afloop weten. De Silk Way Rally was de laatste rally van het team voor de Dakar Rally 2019. "We gaan nog wel testen in Marokko, maar rijden geen rally meer voor die tijd."

Andrey Karginov won uiteindelijk de Silk Way Rally. Zijn Kamaz-teamgenoten Airat Mardeev, Anton Shibalov, Sergei Kupriyanov en Eduard Nikolaev volgenden in slagorde. Dmitiry Sotnikov zag donderdag zijn winstkansen, wegens technische problemen, in rook op gaan.

Na afloop van de gewonnen etappe werden de mannen van Mammoet Rallysport gehuldigd op traditionele wijze. Vandaag volgt nog de slotceremonie op het Rode Plein in Moskou. De rallyformatie keert zondag terug naar Nederland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden