Clicky


Bulgaren met lading gestolen staal aangehouden

Bulgaren met lading gestolen staal aangehouden
27-07-2018 11:53 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

HOOFDDORP - Twee Bulgaren van 38 en 39 jaar zijn vrijdagmorgen aangehouden wegens diefstal of heling van staal. 

Omstreeks 04.35 uur werd het verkeer op de A4 onder Hoofddorp gecontroleerd door een auto met ANPR (automatische nummerplaatherkenning). Toen een bestelauto de controleplaats passeerde, gaf de apparatuur een hit. De bestelauto bleek gebruikt te worden door een buitenlandse groep criminelen die wordt verdacht van diefstal van metalen. De melding werd direct doorgegeven aan een politiepatrouille.

Korte tijd later zag de politie de auto rijden. Deze was zo zwaar beladen dat de achterzijde behoorlijk laag lag, terwijl de voorkant van de auto parmantig naar boven keek. In de auto zaten twee mannen. Zij verklaarden wat spullen van familie te vervoeren. Bij controle bleek het te gaan om rollen plat staal. Toen bleek het plotseling om metaalafval te gaan, aldus de verdachten. Ook lag er in de auto zwarte kleding.

De beide mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de bestelauto, het staal en de kleding in beslag.

Omdat de herkomst van het staal nog onduidelijk is, verzoekt de politie de nog onbekende eigenaar hiervan om contact op te nemen met de politie in Haarlem.