Brandweer bezig met nablussen brand bij Ter Horst

Brandweer bezig met nablussen brand bij Ter Horst
27-07-2018 08:47 | Brand | auteur Redactie [FE] | ANP

VARSSEVELD - [Update 12:00 uur] De brandweer was vrijdagochtend nog bezig met het nablussen van de brand bij een afvalverwerkingsbedrijf in Varsseveld (Gelderland). De brand in de afvalberg ontstond donderdagmiddag en laaide in de avond weer op.

Het wachten is nog op resultaten van metingen naar gevaarlijke stoffen in de rook. In de buurt klaagden mensen namelijk over prikkelende ogen en lippen. Ook vrijdagochtend rond 10.00 uur waarschuwde de veiligheidsregio nog steeds voor overlast door rook en stank. Mensen kunnen beter hun ramen en deuren dichthouden. Het nablussen gebeurt met vier blusvoertuigen en een hoogwerker. De afvalberg wordt met kranen en shovels uit elkaar getrokken en alles wordt doorweekt met water, wat overigens ook weer voor extra rook zorgt.

Tien woningen aan de Sinderenseweg waren ontruimd. Zo'n 25 bewoners moesten even elders onderdak vinden, maar vrijdagochtend kon iedereen weer terug. Ook het treinverkeer op het spoor dat vlak naast het bedrijf ligt, was stilgelegd maar de treinen rijden inmiddels weer.

Bij het bedrijf is vorige week nog een grote inval gedaan, waarbij allerlei overtredingen zijn vastgesteld. Zo waren de afvalbergen veel hoger dan toegestaan, lag er te veel asbest op het terrein en waren er problemen met de veiligheid van het personeel. Verder sommeerde de provincie het bedrijf onder meer om een opslag met accu's te ontruimen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden