Clicky


Scania Driver Competitions in Europa gaan weer van start

Scania Driver Competitions in Europa gaan weer van start
26-07-2018 15:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BREDA - Scania daagt vrachtwagenchauffeurs van alle leeftijden uit om hun vaardigheden te tonen en om deel te nemen aan de Scania Driver Competitions 2018-2019. Vanaf deze maand start de inschrijving. Het doel is om deelnemers uit meer dan 30 Europese landen aan te trekken die strijden om de ultieme hoofdprijs - een nieuwe Scania-truck die de winnaar zelf kan specificeren.

In het najaar vindt de Nederlandse nationale finale, met de praktische tests, plaats in Den Bosch (NL). "Scania bouwt zuinige en duurzame trucks en bij de dagelijkse inzet wordt de rol van de chauffeur steeds belangrijker", zegt Janko van der Baan, Executive Director Scania Benelux.

Voor Scania is de chauffeur cruciaal voor een veilige en rendabele inzet van het voertuig. De aandachtsgebieden voor de Scania Driver Competitions zijn het milieu, veiligheid en brandstofverbruik, evenals het aantrekken van de volgende generatie chauffeurs. "We hebben altijd geprobeerd om tijdens de competitie de vaardigheden, waarmee een goede chauffeur zich kan onderscheiden, te meten. Brandstofbesparing, veiligheid en manoeuvreren zijn allemaal zaken die de winnaar goed moet kunnen beheersen om Scania Driver Competitions te kunnen winnen."

Dit jaar is de leeftijdsgrens, waardoor voorheen alleen bestuurders tot 35 jaar oud zich konden inschrijven, vervallen. Scania nodigt dus alle vrachtwagenchauffeurs, ongeacht hun leeftijd, uit om deel te nemen aan de competitie. Wat ook nieuw is, is dat bestuurders zich ook kunnen kwalificeren voor de competities door de chauffeursprestaties te meten over een bepaalde tijd, zoals gemonitord door de Scania Fleet Management Services (FMS).

De deelnemers worden beoordeeld op defensief rijden, zuinig rijden, controle voordat ze gaan rijden, lading zekeren, evenals calamiteiten als brand en eerste hulp. Ze moeten ook hun bekwaamheid tonen door middel van verschillende oefeningen, waaronder de boardwalk, ‘knock the king’, achteruit z / super z en de nieuwe water challenge.

"Deze uitdagingen zijn niet eenvoudig, zelfs niet voor een ervaren chauffeur. Scania beloont nauwkeurigheid en een goed beoordelingsvermogen boven snelheid. De ervaring leert dat chauffeurs die op alle fronten goed scoren de meeste kans maken", zegt Van der Baan.

De Europese finale vindt plaats op 25 mei 2019 in Södertälje.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus