Transport Online - Twee Nederlanders zwaargewond door busongeval Aalter

Twee Nederlanders zwaargewond door busongeval Aalter

Twee Nederlanders zwaargewond door busongeval Aalter
25-07-2018 10:29 | Buitenland | auteur ANP

AALTER - Door een busongeval bij Aalter in België zijn vier personen zwaargewond geraakt, onder wie twee Nederlanders. Een Nederlandse vrouw heeft een hersenschudding en een andere vrouw een aantal botbreuken. De twee andere zwaargewonden komen uit Groot-Brittannië, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Gent.

In de bus zaten twintig passagiers en een chauffeur. Achttien van hen raakten gewond, onder wie de Nederlandse chauffeur. Hij had geen alcohol gedronken, zegt de woordvoerder. Hij mag het ziekenhuis in de middag verlaten.

Alle gewonden zijn volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag naar ziekenhuizen overgebracht. Onder hen zijn minstens zes Nederlanders, van wie er twee in het ziekenhuis worden behandeld aan hun verwondingen. Het Belgische Openbaar Ministerie zegt dat er in totaal acht Nederlanders in de bus zaten. De gemeente Aalter laat weten dat er ook nog vijf buitenlandse inzittenden waren die in Nederland wonen.

De twee andere zwaargewonden komen uit Wales en Engeland. Een vrouw uit Wales liep zeer zware botbreuken op en moet worden geopereerd.

De bus was op weg van Amsterdam naar Londen en reed in het holst van de nacht op een betonnen vangrail, waar werkzaamheden plaatsvinden. De bus kantelde. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions