Clicky

 
Transport Online - IJzersterk optreden Mammoet Rallysport niet beloond met dagzege

IJzersterk optreden Mammoet Rallysport niet beloond met dagzege

IJzersterk optreden Mammoet Rallysport niet beloond met dagzege
24-07-2018 14:26 | Etappes | auteur Redactie [FE]

ASTRAKHAN - "We hebben goed gereden en er alles aan gedaan om te winnen. Het is net niet gelukt. Dat is jammer, maar we zijn tevreden." Martin van den Brink klonk berustend na afloop van de vierde etappe in de Silk Way Rally. "Slechts 59 seconden verschil is niet veel. Maar we zijn wel tweede in plaats van eerste. Ook dat hoort bij deze sport."

De Mammoet Rallysport brigade kende in de 366 kilometer lange special rond Astrakhan geen problemen. "Het rijden ging perfect. We reden op het militaire oefenterrein waar we zaterdag ook reden. Het parcours bestond vooral uit zand. We kunnen er goed uit de voeten."

Martin van den Brink startte vlak achter Dmitry Sotnikov. "We hebben hem ingehaald. Achter ons bleek Karginov, die 10 minuten later startte, net iets sneller. Jammer, maar ik ben blij met de bevestiging dat het met de snelheid wel goed zit. Nu de betrouwbaarheid nog en dan kunnen we de strijd met de toppers echt aan. Ons probleem op dit moment is echt de techniek en dan vooral het onderhoud van de truck. De keuze voor het preventief onderhoud ligt bij Mario Kress. We moeten dat opnieuw aankaarten en met deze resultaten in de hand kunnen we hopelijk een verandering in de werkwijze proberen aan te brengen.’’

Versnellingsbak vervangen

De Renault Sherpa werd voor aanvang van de vierde etappe nog eens stevig onder handen genomen. "De serviceploeg heeft maandag de handen weer vol gehad. Ze hebben de versnellingsbak vervangen. Vanochtend om 7.30 uur was alles klaar. Om 8.00 uur moesten we starten. Ze hebben het opnieuw uitstekend gedaan. Hulde aan deze mannen."

Voor Martin en zijn co-piloten is het strijdplan voor de komende etappes duidelijk. "We gaan op dezelfde voet verder. De snelheid is er. Als de truck heel blijft moet het een keer lukken om de Russen op eigen terrein te kloppen. De teams van Kamaz hebben ook iedere wel iets meegemaakt. Vandaag stonden Sotnikov en Mardeev stil. Gisteren Shabalov. Het hangt echter af van de aard van de problemen hoe groot de consequenties zijn. Helaas waren de gevolgen bij ons veel groter dan bij de Kamaz-mannen. Zij hebben echter zes teams in de rally en wij zijn alleen. Ook is er natuurlijk een groot verschil in budget. Dat maakt het maken van keuzes bij het vervangen van bepaalde onderdelen voor hen ook iets makkelijker."

Martin was na afloop van de vierde etappe overigens goed te spreken over de samenwerking in de cabine van de Renault Sherpa. "Het loopt echt perfect met Wouter en Mitchel. Dat geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst."

Kamaz heerst

Klassementsleider Dmitry Sotnikov verloor vandaag 20.55 minuten. Etappewinnaar Andrey Karginov naderde Sotnikov in het klassement tot op 14 minuten. De top vijf wordt verder volledig door Kamaz-teams (Mardeev, Kupriyanov en Shabalov) bezet. Teruhito Sugawara (Hino) is zesde en Eduard Nikolaev is op de zevende plaats de zesde Kamaz-topper. De winnaar van de Dakar Rally heeft echter wel een achterstand van 2 uur en 32 minuten op zijn land- en teamgenoot Sotnikov.

Morgen staat de vijfde etappe op het programma. De rit van Astrakhan naar Volgograd telt maar liefst 443 kilometers aan klassementsproef.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden