Clicky

 Politiebonden verwerpen cao-bod

Politiebonden verwerpen cao-bod
24-07-2018 14:11 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De gezamenlijke politiebonden verwerpen het loonbod van 7 procent en zetten hun acties voort. Zij zeggen "zwaar teleurgesteld in het tegenbod'' van hun werkgever te zijn. Woensdag voeren zij meteen een nieuwe actie tijdens het bezoek van minister Ferd Grapperhaus aan een opleidingscentrum van de politie in Zeeland, melden politievakbonden ACP en NPB dinsdag via Twitter.

Maandag maakten Grapperhaus en korpschef Erik Akerboom bekend 7 procent meer loon te bieden tot en met 2020, aangevuld met een eenmalige uitkering van 500 euro in 2019. Bovendien zouden agenten volgens dat aanbod meer invloed krijgen op hun eigen rooster.

De politie en vakbonden onderhandelen over een nieuwe cao, die voor 65.000 politiemedewerkers moet gaan gelden. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden de agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven.

Het gaat volgens de bonden "om veel meer dan een goed loonbod''. Zij wijzen onder meer op het tekort aan personeel en een veel te hoge werkdruk.

De NPB stelt dat de politiecollega’s het zat zijn en niet zullen rusten "voordat bij de minister is doorgedrongen hoe nijpend hun situatie is''. Actievoerende agenten zullen Grapperhaus daarom opwachten voorafgaande aan zijn bezoek aan het Integraal Beroepsvaardigheden- en Trainingscentrum in het Zeeuwse Nieuwdorp. De vakbonden kondigen aan dat ook het publiek iets zal merken van deze actie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions