Transport Online - Verdachten Duitse plofkraken aangehouden

Verdachten Duitse plofkraken aangehouden

Verdachten Duitse plofkraken aangehouden
24-07-2018 12:31 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Een 25-jarige Utrechter is dinsdagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een reeks plofkraken in Duitsland. De politie heeft verder huiszoeking gedaan in vijf woningen in Utrecht. Bij de zoektocht zijn geld en goederen aangetroffen die mogelijk in verband staan met plofkraken.

De samenwerkende Duitse en Nederlandse opsporingsinstanties zeggen deze professioneel opererende groep plofkrakers steeds beter in beeld te krijgen. Zo is vorige week donderdag al een dertigjarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in Hilversum.

Met de aanhouding hopen de autoriteiten een slag te hebben geslagen in de aanpak van plofkraken, die vermoedelijk door Nederlandse verdachten in Duitsland zijn gepleegd.

Zo zijn op 17 april meerdere Nederlanders opgepakt voor een plofkraak in Castrop-Rauxel. Ze sloegen op de vlucht en werden even later door speciale eenheden van de politie in Dortmund aanhouden. Twee van hen zijn vermoedelijk daadwerkelijk betrokken geweest bij de plofkraak en zitten nog vast. Uit dat onderzoek bleek dat nog enkele andere verdachten betrokken waren bij die plofkraak en andere plofkraken in Duitsland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions