Clicky


Dodental branden Griekenland loopt op

Dodental branden Griekenland loopt op
24-07-2018 19:24 | Buitenland | auteur ANP

ATHENE - De natuurbranden in Griekenland hebben tot dusver het leven gekost aan zeker 74 mensen. De brandweer verwacht dat het dodental nog verder zal oplopen. De Griekse premier Alexis Tsipras sprak over een "onbeschrijfelijke tragedie''. Hij kondigde drie dagen van nationale rouw af.

Veel slachtoffers lijken nog geprobeerd te hebben te vluchten voor de oprukkende vlammenzee. Hulpverleners vonden onder meer 26 lichamen in de buurt van een strand in de kustplaats Mati. "Ze zagen het einde naderen en omhelsden elkaar instinctief'', zei het hoofd van het Griekse Rode Kruis tegen televisiezender Skai. Een fotograaf zag ook zeker vier lichamen op een smalle weg naar een strand, die volstond met auto's.

Een van de jongste slachtoffers is een zes maanden oude baby, die overleed na rook te hebben ingeademd. Ook raakten zeker 164 volwassenen en 23 kinderen gewond. Honderden mensen die naar de kust waren gevlucht, zijn met boten in veiligheid gebracht. De brand bij Mati, dat op zo'n 29 kilometer van Athene ligt, is nog niet volledig onder controle.