Clicky


 


Coldservice neemt Van Dalen Koel- en Vriestransport over

Coldservice neemt Van Dalen Koel- en Vriestransport over
23-07-2018 16:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VEGHEL - Het jonge Coldservice, opgericht in 2013 in Veghel, biedt complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, verpakken, opslaan en vervoeren van temperatuurgevoelige producten. Tot haar klanten mag Coldservice onder andere Friesland Campina, Aviko en vele andere bekende voedselproducenten rekenen.

Om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen, heeft zij haar capaciteit de afgelopen jaren stevig uitgebreid. Met de overname van een locatie in Waalwijk in juni 2017 en de recente uitbreiding van de locatie in Veghel biedt Coldservice momenteel plaats aan ruim 80.000 pallets verdeeld over diverse locaties, en diverse temperaturen.

Met deze overname van Van Dalen Koel- en Vriestransport groeien ook de logistieke activiteiten mee. Nu beschikt Coldservice over 100 ervaren logistieke medewerkers en 45 vrachtwagens en 60 opleggers met geavanceerde koeltechniek, om zo nog beter aan te kunnen sluiten op de groeiende vraag vanuit klanten naar een complete logistieke oplossing. Zo heeft Coldservice zich sinds oprichting weten te ontwikkelen tot een toonaangevende speler in de koel- en vriessector met de ambitie om deze positie verder uit te breiden.

Maickel Versantvoort, CEO Coldservice “Door de grote groei van het warehouse de afgelopen jaren breidt Coldservice ook nu zijn transportmogelijkheden verder uit door de overname van Van Dalen Transport. Dit in samenwerking met NIBC. Hierdoor kan Coldservice aan de wensen van de klanten blijven voldoen. Ook zullen de warehouse capaciteiten de komende jaren verder uitgebreid gaan worden. Door de bundeling van de krachten van Coldservice, Van Dalen Transport en NIBC kunnen onze toekomstplannen verder gerealiseerd worden!”

Voormalig eigenaar Nico van Dalen, die toetreedt als aandeelhouder van Coldservice als onderdeel van deze transactie, zal de leiding nemen over de transportactiviteiten. Zijn jarenlange logistieke ervaring zal Coldservice helpen de logistieke wensen van haar klanten optimaal te vervullen, met de flexibiliteit en kwaliteit zoals de klanten van Coldservice en Van Dalen Koel- en Vriestransport gewend zijn. “Groot worden doe je niet alleen, maar met partners”, aldus Nico van Dalen.

Ook is deze overname ondersteund door NIBC; al sinds begin 2017 ondersteunt zij de ontwikkeling van Coldservice met groeikapitaal. Maarten Spit, Investment Director afdeling Mezzanine & Equity Partners ”Na de financiering van een uitbreiding van het vrieshuis in Veghel en de overname van een tweede vrieshuis in Waalwijk in 2017, is dit de derde transactie met Coldservice in minder dan anderhalf jaar tijd. Dit is typerend voor de snelle groei en ontwikkeling van Coldservice en het geloof van NIBC in de toekomstplannen.”

Foto's

 • Sander Couwenberg
  Coldservice
 • Sander Couwenberg
  Coldservice
 • Sander Couwenberg
  Coldservice
 • J.Roeland
  ColdService

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats