Clicky

 
Transport Online - Martin van den Brink tweede in drijfnatte en ingekorte derde etappe Silk Way Rally

Martin van den Brink tweede in drijfnatte en ingekorte derde etappe Silk Way Rally

Martin van den Brink tweede in drijfnatte en ingekorte derde etappe Silk Way Rally
23-07-2018 14:02 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ASTRAKHAN - De mannen van Mammoet Rallysport hebben vanochtend in de derde etappe van de Silk Way Rally veerkracht getoond. Na de technische problemen van zaterdag en zondag stond Martin van den Brink vandaag met een frisse Renault Sherpa aan de start in Elista. De Harskamper eindigde als tweede.

De special van Elista naar Astrakhan werd door de overvloedige regenval ingekort van 332 kilometer naar 140 kilometer. De winst in de ingekorte etappe ging naar klassementsleider Dmitry Sotnikov. De Kamaz-rijder zag zijn teamgenoten Mardeev en Kupriyanov als derde en vierde eindigen.

"Het was niet meer normaal. Er viel zoveel regen en het terrein waar we reden was spekglad. Het is terecht dat de proef werd geneutraliseerd na het eerst CP", zo liet Martin van den Brink vanmiddag weten.

Martin viert vandaag zijn 48e verjaardag. "Dat is natuurlijk leuk, maar ik had liever een ander cadeau willen hebben dan dit. Het was een zware proef. Op de zachte ondergrond kwamen veel equipes in de problemen. Wij hebben bijvoorbeeld de Kamaz van de Rus Anton Shibalov losgetrokken. Er stonden vandaag heel veel auto’s en trucks vast."

'Snelheid was prima'

Martin, Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink moesten vandaag in het achterveld beginnen aan de etappe. "We moesten veel buggy’s, auto’s en trucks inhalen. Dat is op dit parcours erg lastig. Ik ben tevreden over het ritme dat we vervolgens konden hanteren. De snelheid was op zich prima. Morgen starten we gelukkig weer vooraan en dan zit je ook eerder in het goede ritme."

Volgens Martin gaf de rallytruck geen krimp in de zware omstandigheden. "De Renault deed het uitstekend. We zijn nu op weg naar bivak. Alles is smerig en drijfnat. We moeten de truck nu weer tot in de puntjes verzorgen en alles nakijken om morgen weer met vertrouwen aan de vierde etappe te beginnen. We gaan dan zeker ons best doen om de etappe te winnen. Dat moet de komende dagen het uitgangspunt zijn."

De vierde etappe wordt dinsdag rond Astrakhan verreden. De klassementsproef telt 366 kilometers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden