Transport Online - Cao-voorstel politie: 7 procent meer loon

Cao-voorstel politie: 7 procent meer loon

Cao-voorstel politie: 7 procent meer loon
23-07-2018 14:00 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Politieagenten krijgen 7 procent meer loon tot en met 2020, volgend jaar een eenmalige uitkering van 500 euro en meer invloed op hun eigen rooster. Dat staat in een nieuwe cao-voorstel van minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus en korpschef Erik Akerboom. Het voorstel is maandag aan de vakbonden verstuurd.

De politie en vakbonden steggelen al weken met elkaar over de cao, die voor 65.000 politiemedewerkers moet gaan gelden. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden de agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven.

Met het nieuwe voorstel roepen Akerboom en Grapperhaus de vakbonden op terug om de tafel komen. "Wij denken dat dit brede aanbod over de capaciteit, keuzevrijheid en het loonbod de vakbonden voldoende vertrouwen moet geven het gesprek weer aan te gaan", aldus de minister en korpschef.

Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakbond ACP zegt het voorstel goed te gaan lezen, bestuderen en aan de achterban voor te leggen. Hij verwacht woensdagavond of donderdagavond met een reactie te komen. Hij wil al wel kwijt dat het de politiemedewerkers om veel meer gaat dan meer salaris. "De werkdruk is torenhoog. De medewerkers willen meer capaciteit en flexibiliteit. Het zwaartepunt ligt zeker niet bij meer geld", aldus Van de Kamp.

De politievakbonden staakten eerder deze maand de cao-onderhandelingen omdat ze boos waren dat de werkgever in hun ogen niet de juiste oplossing zoekt om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen. Ze vinden ook dat ze te weinig waardering krijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,279

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions