Vrachtwagen- en buscontroles deze week in 27 Europese landen

Vrachtwagen- en buscontroles deze week in 27 Europese landen
23-07-2018 12:12 | Controles | auteur Redactie [FE]

MAINZ - Vanwege het hoge aanbod verkeer in de vakantieperiode en het gestaag toenemende vrachtverkeer en hoge aantal touringcars tijdens de vakantieperiode ontstaat er ook een toename van ongevallen. In de periode van 23 juli tot en met 29 juli voert de politie daarom vrachtwagen- en buscontroles uit op alle Europese wegen tijdens de Europa-brede TISPOL "Trucks en Bussen week". In totaal nemen 27 landen deel aan de controle.

De nadruk ligt vooral op de controle van de rij- en rusttijden van de chauffeur en op de onberispelijke technische staat van de voertuigen. De nadruk ligt hier op de controle van Europese sociale wetgeving, omdat alleen degenen die fit en goed uitgerust zijn, ook veilig onderweg aan het verkeer kunnen deelnemen.

Daarnaast zijn juiste ladingzekering en de juiste uitrusting van de voertuigen van belang. Zijn er bijvoorbeeld voldoende noodhamers of werkende elektrische deuren beschikbaar in een bus. Al deze aspecten minimaliseren de impact op alle betrokkenen bij een ongeval.

De chauffeurs worden ook geïnformeerd over de gevaren van het niet dragen van een gordel en het gebruik van een smartphone tijdens het rijden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden