Clicky

 
Transport Online - Extra hittemaatregelen op de weg

Extra hittemaatregelen op de weg

Extra hittemaatregelen op de weg
23-07-2018 10:38 | Overig | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Weggebruikers die deze week op pad gaan moeten rekening houden met hittehinder. De temperatuur stijgt volgens het KNMI vanaf vandaag dagenlang naar 30 tot 35 graden. Hiervoor is inmiddels code geel afgegeven.

Om te voorkomen dat er problemen ontstaan op de weg neemt Rijkswaterstaat extra maatregelen. Zo schakelen zij voor alle pechgevallen direct een berger in. Met het versneld bergen voorkomt men dat mensen in de hitte lange tijd stil komen te staan. De berger zorgt ervoor dat de automobilist afgezet wordt op een plek met voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een tankstation.

Sowieso raadt Rijskwaterstaat automobilisten aan zichzelf goed voor te bereiden. "Neem voldoende drinkwater mee en zorg dat de staat van je auto in orde is."

Bermbranden

Met de tropische week verwachten Rijkswaterstaat dat de bermbrandhinder nog een tandje bijzet. "Bermen drogen steeds verder uit en er is weinig nodig om de vlam in de pan te doen slaan."

Rijkswaterstaat roept automobilisten nogmaals met klem op om sigaretten en ander afval binnenboord te houden. Niet alleen omdat het strafbaar is, maar ook omdat de boel snel ontvlamt. "Dat zagen we de afgelopen weken ook al: in de afgelopen zes jaar zijn er in juli niet zoveel files door bermbranden geweest als dit jaar."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions