Clicky


Ruim 150 vrijwilligers zoeken naar Koen van Keulen

Ruim 150 vrijwilligers zoeken naar Koen van Keulen
22-07-2018 16:21 | Binnenland | auteur ANP

PACENGO - Zo'n 150 tot 200 vrijwilligers zoeken zondag samen met de Italiaanse politie naar de bij het Gardameer verdwenen Nederlander Koen. Veld voor veld wordt zo uitgekamd, laat een woordvoerder van de familie weten.

De jongen verdween in de nacht van donderdag op vrijdag in de buurt van de camping in Pacengo waar hij met zijn ouders was, na een avond stappen met vrienden.

De gemeente is inmiddels bezig met de huisvesting van de zoekhonden die onderweg zijn. In een naburig dorpje wordt voor een team van zeventien personen en hun honden een accommodatie ingericht. Vanuit Nederland is een vrijwilliger van Dutch Rescue Dogs met een zoekhond onderweg naar Italië. Ook een team met honden van Stichting Reddingshonden RHWW reist af naar Italië. Zij worden maandag aan het begin van de middag verwacht.

Een getuige meende dat ze Koen met een meisje had zien lopen toen ze vrijdagochtend vroeg van het werk terugkwam. Het meisje om wie het vermoedelijk ging, is inmiddels getraceerd, maar het bleek om een persoonsverwisseling te gaan. Er wordt nog verder gezocht.

In een reactie laat de familie weten "meer dan blij" te zijn met de aandacht die er is voor de vermissing van de jongen. "Het geeft aandacht voor de vermissing van Koen en daar gaat het om: om het terugvinden van Koen", aldus een woordvoerder namens de familie.