Clicky

 
Transport Online - 1100 kilo cocaïne gevonden tussen bevroren vis

1100 kilo cocaïne gevonden tussen bevroren vis

1100 kilo cocaïne gevonden tussen bevroren vis
21-07-2018 11:47 | Overtredingen | auteur Redactie FE

DEN HAAG - De vondst van 1125 kilo cocaïne tussen bevroren vis heeft vrijdag geleid tot de aanhouding van een 48-jarige Hagenaar en zes mannen uit Utrecht, Tiel, Albanië en de VS (28 tot 48). De laatsten werden aangehouden in Zaandam en zouden betrokken zijn bij het ophalen van de drugs. De Hagenaar heeft mogelijk een organisatorische rol. De vis werd vervoerd naar een bedrijf in Zaandam, meldt het Openbaar Ministerie zaterdag.

De cocaïne werd 6 juli na een tip in Rotterdam ontdekt in een container met bevroren vis. De container was afkomstig uit Ecuador. Onder leiding van een officier van justitie van het LP hebben de Fiod en Douane de afgelopen twee weken onderzoek gedaan naar de herkomst en bestemming van de drugs. De drugs, met een waarde van zeker 22 miljoen euro, zijn meteen na ontdekking vernietigd.

Nadat de container vrijdag aankwam bij het bedrijf in Zaandam heeft een Arrestatieteam (AT) van de politie een inval gedaan. In de loods leken de mannen bezig de dozen open te maken. De Hagenaar werd in zijn woonplaats aangehouden.

Daarna zijn ook doorzoekingen gedaan in bedrijfspanden van de Hagenaar in Rijswijk en Alphen aan den Rijn, zijn woning in Den Haag en een caravan in Bergambacht. Bij een van de doorzoekingen zijn chemicaliën gevonden. Onderzocht wordt of die voor de productie van synthetische drugs waren.

De mannen worden volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KOOLWIJK
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,895

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden