Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeurs slaan alarm over hitte in cabine

Vrachtwagenchauffeurs slaan alarm over hitte in cabine

Vrachtwagenchauffeurs slaan alarm over hitte in cabine
21-07-2018 10:34 | Transport | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - In een artikel in dagblad De Telegraaf slaan een aantal vrachtwagenchauffeurs zaterdag alarm over het ontbreken van een standairco in hun vrachtwagen. Volgens de chauffeurs is het met deze warmte 's nachts niet uit te houden in een vrachtwagencabine en loopt de temperatuur op tot boven de veertig graden.

Eén chauffeur zegt dat het al wekenlang onhoudbaar is en hij geen oog dicht doet. "Het is te heet en je staat blank van het zweet en drijft bij wijze van spreken je bed uit", aldus de chauffeur.

Veilig Verkeer Nederland waarschuwde afgelopen week al voor oververmoeide chauffeurs achter het stuur en vindt ook dat het in deze situatie onverantwoord is om chauffeurs de weg op te sturen. "Airco in alle vrachtwagens zou ik zeggen, om de veiligheid te verhogen", aldus een woordvoerder van VVN in De Telegraaf.

Volgens woordvoerder Quinten Sneijders van Transport en Logistiek Nederland valt het allemaal wel mee. Volgens hem hebben de meeste vrachtwagens wel een airco bij een draaiende motor. Hij zegt in de krant: "De meeste chauffeurs slapen thuis of in een hotel. Mocht het toch zo zijn dat je door de hitte oververmoeid achter het stuur zit dan raden wij aan je baas te bellen en te melden dat je een gevaar op de weg bent."

Lees hier het hele artikel op Telegraaf.nl

UPDATE 23 juli 2018:Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions