'Amsterdam heeft nieuwe kloppende levensader'

'Amsterdam heeft nieuwe kloppende levensader'
21-07-2018 10:21 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - "Amsterdam heeft vanaf morgen een nieuwe kloppende levensader. Die leidt van Noord naar Zuid dwars door de stad.'' Dat zei wethouder Sharon Dijksma (verkeer en vervoer) voorafgaand aan de opening van de Noord-Zuidlijn.

De metrolijn wordt zaterdagochtend na ruim vijftien jaar bouwen geopend. Acht Amsterdammers die rondom de route wonen en werken verrichten de symbolische handeling. Burgemeester Femke Halsema houdt een toespraak. De rest van de dag kunnen mensen een gratis testritje maken en op zondag gaat de dienstregeling officieel in.

De opening voor de Noord-Zuidlijn gaat ook gepaard met een grote verandering in het openbaar vervoer in de stad. Zo rijden vanaf zondag ook veel trams en bussen in de stad anders. "Dat zal niet in alle gevallen van een leien dakje gaan'', waarschuwde Dijksma.

Ze verzekerde echter dat iedereen er klaar voor is. "De stad verdient het dat de metro nu ook echt gaat rijden.''Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden