Clicky

 
Transport Online - Airbus-topman: één piloot in cockpit

Airbus-topman: één piloot in cockpit

Airbus-topman: één piloot in cockpit
21-07-2018 10:02 | Algemeen | auteur ANP

TOULOUSE - Over een jaar of vijf moet één piloot voldoende zijn om de cockpit van een vliegtuig te bemannen. Airbus werkt aan technologie om de copiloot overbodig te maken, zegt topman Tom Enders van de Europese vliegtuigbouwer in De Telegraaf.

"De komende twintig jaar zijn er 500.000 extra piloten nodig. Om dit op te vangen werken we aan geavanceerde technologie die het mogelijk moet maken om met één piloot minder te vliegen", aldus Enders. Ook worden zo de kosten gedrukt en kan de ticketprijs relatief laag worden gehouden.

De toenemende behoefte aan gezagvoerders heeft te maken met de groei van het vliegverkeer, naar verwachting zo'n 5 procent per jaar. Ook concurrent Boeing onderzoekt de mogelijkheden voor een eenpersoons-cockpit.

Eerder deze week pleitten topmensen van lucht- en ruimtevaartbedrijven al voor het aantrekken van meer vrouwen om tekorten aan piloten en werktuigbouwkundigen op te vangen. Bij Airbus bijvoorbeeld is maar 17,5 procent van de 140.000 werknemers vrouw. Van alle piloten wereldwijd is maar 3 à 4 procent vrouw.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats