Domintra Trucking vof opeens gestopt: chauffeurs op straat

Domintra Trucking vof opeens gestopt: chauffeurs op straat
20-07-2018 19:46 | Transport | auteur Redactie [MV]

EMMEN - [update ma 10:33 uur] Het kwam als donderslag bij heldere hemel: Domintra Trucking vof, aan de Agaatdreef 26 in Emmen is afgelopen maandag opeens gestopt. De drie vrachtwagenchauffeurs zijn nog dezelfde dag op straat gezet. Dat leert de uitleg van gedupeerde chauffeur Menno van den Brink, die aan Transport Online vertelt wat hij meemaakte deze week.

“Ik werkte sinds 1 maart van dit jaar bij Domintra. De afgelopen periode zijn twee vennoten eruit gestapt. De derde, Ton Kuijer, draait voor alle kosten op”, legt Van den Brink uit.

Eén van de vennoten laat maandagochtend aan Transport Online weten dat beide vennoten er op advies van een advocaat zijn uitgestapt. "De advocaat zei dat het geen zuivere koffie is en wij er beter uit konden stappen. Dat hebben wij gedaan. Wij zijn nu bezig met een civiele procedure tegen Domintra om ons achterstallig geld te krijgen en om inzage te krijgen in de (bank)gegevens."

Failliet

“Maandag was ik op de zaak in Emmen en hoorde van een collega dat wij die dag zouden vernemen dat het bedrijf failliet gaat. Ik moest rijden en toen ik in het buitenland had gewerkt, hoorde ik bij het navragen voor een vervolgopdracht bij de opdrachtgever, dat die er niet meer was. Omdat het bedrijf stopte”, vertelt hij verder.

En: "Toen ik eindelijk mijn baas sprak, hoorde ik: ‘Rij maar naar huis, haal je auto leeg, want jullie stoppen ermee.’ Vervolgens begreep ik dat hij zelf wel verder gaat. Maar hij heeft niet uitgelegd waarom wij eruit moeten. Nog steeds niet."

Je moet stoppen

“Later meldde hij dat een adviesbureau tegen hem heeft gezegd: ‘Je moet stoppen.’ Ook suggereerde hij contact te hebben gehad met het UWV. Ik heb ze benaderd, maar het UWV stelt geen contact te hebben met Domintra. Wel hebben ze mij geadviseerd een werknemer erbij te halen en samen faillissement aan te vragen.”

“Ik heb een maandsalaris tegoed en mijn contract loopt nog tot en met september, dus in totaal moet hij mij tweeënhalve maand betalen, vind ik."

“Inmiddels heb ik hem een aanmaning gestuurd. Als hij niet betaalt, ga ik onderzoeken of wij faillissement gaan aanvragen.”

Hoofdelijk aansprakelijk

Mogelijk wordt Kuijer persoonlijk ook failliet verklaard, omdat hij vennoot is. En dan hoofdelijk aansprakelijk zou zijn.

Er is vrijdagavond door de redactie telefonisch contact gezocht met Ton Kuijer. Tijdens het contact wil hij weten wie de tipgever is, maar op het verzoek om uitleg over de gang van zaken te geven reageert hij niet.

Bij de Kamer van Koophandel staat de vof nog steeds ingeschreven, daarnaast staat er op hetzelfde adres een besloten vennootschap met de naam Transportgroep Domintra BV geregistreerd. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,770
Diesel1,450

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden