China wil hyperloopbaan

China wil hyperloopbaan
20-07-2018 17:40 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

PEKING - China wil meedoen in de race om de hyperloop. In de zuidelijke stad Tongren moet een testbaan van ongeveer 10 kilometer worden gebouwd. Als de tests goed uitpakken, zou het traject kunnen worden uitgebreid.

De autoriteiten in Tongren gaan samenwerken met het Amerikaanse bedrijf Hyperloop Transportation Technologies (HTT). Dat is een van de ondernemingen die werken aan de hyperloop. HTT is naar eigen zeggen ook bezig met hyperloopprojecten in Abu Dhabi, Frankrijk en Tsjechië.

China telt 1,4 miljard inwoners. Het land zoekt nieuwe technologieën om het openbaar vervoer te verbeteren en vervuiling tegen te gaan. Zo wordt de ene na de andere hogesnelheidsspoorlijn uit de grond gestampt. Shanghai heeft een magneetzweeftrein vanaf het vliegveld. Een rit van 30 kilometer duurt ongeveer 8 minuten, met een topsnelheid van 400 kilometer. Een hyperloop zou nog drie keer zo snel moeten gaan.

De hyperloop is gebaseerd op een idee van zakenman Elon Musk, de man achter betaaldienst PayPal, automaker Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX. Het idee is dat een capsule met mensen of vracht door een vacuümbuis schiet. Door de lage luchtweerstand zou het vaartuig snelheden van meer dan 1000 kilometer per uur moeten kunnen halen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden